UO UNO BIH

O povećanje trošarina na naftu nakon usuglašavanja teksta zakona

02.10.2017.
u 18:07

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH odgodio je danas izjašnjavanje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH zbog tehničkog usuglašavanja teksta zakona. 

Uz ove zakonske izmjene u oblasti trošarina, UO UINO izjasnit će se o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sustavu neizravnih oporezivanja.

Nastavak sjednice bit će organiziran tijekom ovog tjedna, priopćeno je nakon sjednice UO UNO koja je održana danas u Banjoj Lici.

Razmatran je i prednacrt zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV), koji je upućen iz UINO te je zaključeno da se u izradu ovog zakonskog rješenja uključe eksperti iz UO i resornih ministarstava prije finalizacije ovog dokumenta i upućivanja u daljnju proceduru.

UNO primio je k znanju informaciju o stanju i aktivnostima Uprave za prvih šest mjeseci ove godine gdje je utvrđen rast prihoda od neizravnih poreza, a ovaj pozitivan trend nastavljen je i u izvještajnom periodu za devet mjeseci.

Razmatran je i program rada Uprave i Upravnog odbora za 2018. godin te proračunski zahtjev za iduću godinu u iznosu 91,2 milijuna  KM koji će biti dopunjeni za iduću sjednicu prije izjašnjavanja i upućivanja Vijeću ministara BiH u daljnju proceduru.

Na današnjoj sjednici nisu razmatrane točke dnevnog reda koje se odnose na utvrđivanje privremenog koeficijenta za raspodjelu prihoda i poravnanja među entitetima za prethodna razdoblja, priopćeno je iz UNO BIH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?