dodik:

Položaj nacionalnih manjina riješiti presudom "Sejdić-Finci"

Dodik
23.03.2016.
u 11:50

Stav Republike Srpske da svi, uključujući i nacionalne manjine, treba da uživaju sva prava u skladu s najvišim standardima koji se primjenjuju u razvijenim demokratskim zemljama svijeta, rekao je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik tijekom razgovora s visokim povjerenicom za nacionalne manjine OSCE-a Astrid Thors.

Na sastanku u Banja Luci bilo je riječi o položaju i pravima nacionalnih manjina u RS i BiH, s posebnim osvrtom na pitanje obrazovanja i izborni proces.

Dodik je informirao Astrid Thors da je, kako je priopćeno, RS odavno ponudila rješenje na presudu Europskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH", za koje smatra kako je jedno od ključnih pitanja položaja i statusa nacionalnih manjina u izbornom procesu u BiH.

Rješenje pitanja "Sejdić i Finci", istakao je entitetski predsjednik, i dalje čeka dogovor partnera u Federaciji BiH, priopćeno je iz Dodikovog kabineta.

Tijekom razgovora bilo je riječi i o mehanizmu koordinacije, ali i o drugim aktuelnim političkim pitanjima u RS i BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?