Otkrivena prijava

Policija preprodala nadgrobne spomenike koji su ukradeni s katoličkog groblja u Derventi

24.03.2018.
u 07:00

Umjesto razmjera nasilja s kojima su se “suočili” čak i mrtvi Hrvati katolici za vrijeme ratnih vlasti Republike Srpske, javnost u političkom obračunu dužnosnika SNSD-a Nikole Špirića i SDS-ova Dragana Mektića nije uspjela čuti te najvažnije pojedinosti. Špirić je ovoga tjedna, naime, pokazao kaznenu prijavu podnesenu protiv Mektića zbog, kako je naveo, njegove preprodaje 15 nadgrobnih spomenika koji su ukradeni iz katoličkog groblja u Derventi 1993. godine, za što je dobio 1000 maraka.

Uzeo 1000 njemačkih maraka

Naime, u kaznenoj prijavi koja je kasnije podignuta Mektić je prijavljen da je, “kao odgovorna osoba u svojstvu načelnika Službe javne sigurnosti Prnjavor, u lipnju 1997. godine prodao 15 (petnaest) nadgrobnih spomenika stvarne vrijednosti 4500 maraka za samo 1000 maraka privatnoj kamenorezačkoj radionici Gabro, prethodno oduzetih kao predmet kaznenog djela te ...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?