NEZABORAVNA SLIKA

Pogledajte koga je danas povela sa sobom u vukovarsku Kolonu sjećanja

NEZABORAVNA SLIKA
18.11.2016.
u 12:15

Jedna od slika koje su obišle svijet i ostale utisnute u sjećanje nakon pada Vukovara bila je ona uplakane djevojčice u plavom kaputiću u koloni Vukovaraca koje su četnici i pripadnici JNA u koloni protjerali iz grada, prenosi Net.hr

Tu uplakanu, onda šestogodišnju djevojčicu Hrvatska je dobro upoznala. To je Željka Jurić Mitrović koja je i danas, kao i prijašnjih godina na današnji dan, u vukovarskoj Koloni sjećanja.

No, ovaj put s njom je u koloni i njezina kćerkica kojoj je Željka odjenula isti onakav plavi kaputić kakav je ona imala na sebi 19. studenoga 1991. kada je držeći majku za ruku uplakana napuštala grad. Djevojčicu u Koloni sjećanja za ruke drže majka i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

 

Nju, njezinih četvero sestara i braće te majku odveli su nakon pada Vukovara u logor u Srijemsku Mitrovicu, odakle su poslije prebačeni u Zagreb. U Zagrebu su kao prognanici živjeli više od deset godina dok se kao povratnici nisu vratili u Vukovar.

Željka sa svojim suprugom, vukovarskim braniteljem i 70-postotnim invalidom Domovinskog rata Lukom Mitrovićem, danas živi u selu Berak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?