Autoceste FBiH

Pogledajte detaljan prikaz dionice autoputa Mostar Jug - Buna na Koridoru Vc

03.08.2017.
u 16:01

Javno poduzeće Autoceste FBiH na svom YouTube kanalu objavilo je video koji detaljno prikazuje kako će izgledati dionica autoputa Mostar Jug - Buna na Koridoru Vc.

Ova vizualizacija prikazuje tunel Kvanj, vijadukte Perilu i Brijeg, mostove preko rije Bunice, Bune, tunel Goricu te petlju Mostar jug.

Izgradnja dionice Mostar sjever – Mostar jug, kao i tunela Prenj, kako je najavio direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić, trebala bi početi u proljeće 2018. godine, piše Radiosarajevo.ba. 

Ovom dionicom omogućena je lakša i brža povezanost autoceste i magistralne ceste M17. Za izgradnju dionice je izabrana nešto skuplja varijanta trase s izgradnjom tunela koji bi išao ispod naseljenih područja i poljoprivrednog zemljište, kako bi šteta za okolinu bila što manja.

"Činjenica je da će izgradnja tunela poskupjeti izgradnju autoceste na ovoj dionici, ali će ona i dalje biti niža nego predviđena trasa brdima iznad Blagaja”, rekao je Terzić. Podsjećamo da je u veljači ove godine usklađena trasa autoceste na dionici Mostar sjever – Mostar jug.

Umjesto prolaska trase kroz Blagaj ona je pomjerena na način da prolazi između zračne luke Mostar i magistralne ceste M17. Potpuno je promijenjen položaj petlje Mostar – Jug, čime je omogućena lakše i brža povezanost autoceste i magistralne ceste M17.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?