Akcija HKO Kruh sv. Ante

Podijeljeno 150 higijenskih setova i 200 higijenskih paketa

17.06.2017.
u 09:00

Humanitarno-karitativna organizacija (HKO) „Kruh sv. Ante“ je nasljednik franjevačke djelatnosti koja se posebno nakon rata provodi u desetak projekata: pučke kuhinje, dječji vrtići, medicinska pomoć za stare i nemoćne, briga za mlade, studente, briga za ovisnike i sve koji su zahvaćeni ratnim sindromom, obnova stambenih jedinica i infrastrukture, briga za sve ljude i njihove potrebe. Najnoviji projekt HKO „Kruh sv. Ante“ je briga za „starije, nemoćne i osamljene“. -HKO „Kruh svetog Ante“ djeluje sa misijom da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Uz redovite djelatnosti, radimo na organiziranju humanitarnih akcija pozivajući ljude na dobročinstva. Ova godina u HKO „Kruh sv. Ante“ je posvećena starijim osobama i poboljšanju kvalitete njihovog života. Želimo podići svijest i potaknuti ljude da se više brinu i misle jedni na druge, na osamljene, na starije, na one koji nemaju dovoljno sredstava za dostojanstven život, kaže nam ravnatelj HKO Kruh sv. Ante fra Joso Oršolić. Humanitarnu akciju pod nazivom „Dobro je činiti dobro“ provode stipendisti, volonteri KSA – mladi studenti i studentice koji primaju financijsku pomoć u tijeku studiranja. Povodom Dana Kruha sv. Ante, Organizacija je pokrenula akcije tijekom kojih je podijeljeno 150 higijenskih setova i 200 higijenskih paketa osobama treće životne dobi, a koje žive na rubu egzistencije.

-Vrijeme je da shvatimo kako su i starije osobe potrebne naše pažnje. Ne samo zato što nas sve to čeka, nego jer od njih možemo mnogo toga naučiti, a njihovo iskustvo i odrastanje s njima sastavni su dio života, kao što bez mladosti nema ni budućnosti, poručuju volonteru uključeni u humanitarne projekte KSA Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije