Naslovnica Vijesti

Počeo upis u 1. razred baletske škole

07. rujna 2016. u 15:00 0 komentara 1 prikaza
msoatr

Prijemni ispit za upis u 1.razred baletske škole će se održati u subotu, 17.09.2016. u 12:30h u prostorijama plesnog kluba Zrinjski, Blajburških žrtava 23c, prenosi Pogled.ba
Sve informacije i prijave za prijemni u prostorijama plesnog kluba svaki radni dan 18h-20h, ili na broj tel 063/424-685.

Sva zainteresirana djeca koja se žele baviti baletom imaju mogućnost da i u Mostaru upišu baletsku školu kao izvanredni učenici, te se sa profesorima baletske škole pripreme za polaganje razreda na kraju školske godine te dobiju svjedodžbu o završenom razredu. Učenici po završetku školovanja dobivaju svjedodžbu o završenoj osnovnoj baletskoj školi i sa njom imaju pravo upisa u srednju baletsku školu, bilo kojeg smjera.

Nastavu izvode iskusni baletski i plesni pedagozi, a šefica stručnog vijeća plesnih predmeta je Dijana Kozarski, izvanredna profesorica na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu i primabalerina narodnog kazališta.

Klasični balet je osnova za bavljenje drugim vrstama plesa i najstarija je samostalna umjetnička forma. Bavljenje baletom omogućuje: pravilno postavljanje i držanje tijela, oblikovanje i jačanje mišića, razvijanje snage, elastičnosti i izdržljivosti, glazbeno i ritmičko obrazovanje, upoznavanje glazbe iz baletskog repertoara, razvijanje samodiscipline i upornosti, razvijanje estetskih osjećaja i vrijednosti. Baletska tehnika je posebna među plesnim tehnikama, veoma ugodna za tijelo i cjelokupan razvoj organizma djeteta. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.