Parlament FBiH

Počela još jedna izvanredna sjednica Zastupničkog doma

22.05.2018.
u 15:51

Započela je još jedna današnja izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. U najavljenom dnevnom redu je razmatranje, po hitnom postupku, rebalansa ovogodišnjeg proračuna Federacije.

Rebalans je predložila Federalna vlada na način da neutrošenih 107 milijuna KM iz 2017. bude preusmjereno u aktualnu proračunskuz godinu radi gradnje brzih cesta u FBiH.

Takav rebalans je nedavno odobrio Dom naroda, a ako to danas učini i Zastupnički dom, bit će omogućeno da se taj novac stavi na raspolaganje radi realizacije planiranih infrastrukturnih projekata koje implementira javno poduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

U najavljenom dnevnom redu te izvanredne sjednice su, također po hitnoj proceduri, izmjene i dopune Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i Zakona o stečajnom postupku.

U nacrtu su zakon o slobodnim zonama u Federaciji BiH te izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama i Zakona o deviznom poslovanju.

Zastupnici će se izjašnjavati o davanju suglasnosti na obračun sredstava u zdravstvu u Federaciji BiH za 2016. godinu te prihvaćanju zaduženja za realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata na Koridoru Vc, kao i za projekte "Izgradnja i obnova  određenog broja bolnica u BiH" i "Razvoj infrastrukture u Općini Stari Grad Sarajevo".

Prije ove, Zastupnički dom je danas okončao prethodnu izvanrednu sjednicu, prekinutu prošlog mjeseca, a za sutra najavio još jedno, tematsko zasjedanje o stanju i aktualnoj problematici u oblasti braniteljsko - invalidske zaštite u Federaciji BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije