Crobarometar

Plenković najpopularniji političar, Milanović gubi potporu

PLENKOVIĆ:
26.11.2020.
u 20:35

Premijer Andrej Plenković je najpopularniji političar, pokazalo je to istraživanje Crobarometar provedeno za Dnevnik Nove TV. O njemu pozitivan dojam ima 46 posto ispitanika, ali isti broj ispitanika ima negativan dojam. Priklonjeni su mu stariji birači te birači iz Slavonije i Dalmacije.

Predsjednik Zoran Milanović nakon što gubi potporu za svoj rad, gubi i na osobnom rejtingu. O njemu pozitivan dojam ima 44 posto ispitanika, ali njih 48 posto. Njegova baza su visokoobrazovani birači i oni iz Zagreba.

Božo Petrov i ovaj je mjesec podijelio građane. Njih 43 posto o njemu ima negativan dojam, a 42 posto pozitivan.

Peđa Grbin prvi put je testiran i među biračima dobro stoji, ako se uspoređuje sa svojim prethodnikom. Tako o njemu pozitivan dojam ima 38 posto ispitanika, a njih 35 posto negativno misli o novom lideru oporbe.

Miroslav Škoro odavno ne može računati na popularnost i o njemu pozitivno misli 32 posto ispitanika, a negativno njih 57 posto.

Tomislav Tomašević nekoliko je mjeseci u nacionalnoj areni i može računati na 30 posto građana koji o njemu pozitivno misle, a njih 25 posto ima negativno mišljenje.

Kod HDZ-ovih birača prvi je izbor Andrej Plenković s 92 posto, a drugi donedavni glavni tajnik Gordan Jandroković s potporom od 73 posto i na trećem mjestu Božo Petrov s potporom od 39 posto birača HDZ-a.

Kod SDP-ovih birača prvi je izbor Zoran Milanović s potporom od 85 posto. Peđa Grbin čini se na putu je da se potvrdi kao lider i među SDP-ovcima, drugi je izbor s potporom od 73 posto. Treća je među biračima SDP-a Dalija Orešković s potporom od 53 posto.

Iz mjeseca u mjesec građanima je najveći problem nezaposlenost, a tako je i u studenom, kada velikim problemom to smatra 21,4 posto ispitanika. Gospodarstvo je na drugom mjestu, kada se građane pita što su pravi problemi, to misli njih 17,3 posto. Korupcija je uvijek pri vrhu i to za 15,3 posto ispitanika. Kako raste broj zaraženih, tako je i koronakriza sve veći problem, u ovom mjesecu to problemom smatra 13,6 posto ispitanika i na kraju peti problem je nezavidan životni standard za 7,4 posto ispitanika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?