Hrvatski premijer

Plenković: BiH treba biti dio obitelji EU

Plenković i Krišto
Foto: Flickr
1/2
16.10.2023.
u 20:19

Razgovarao sam s predsjedateljicom Vijeća ministara Borjanom Krišto i Hrvatska snažno podupire BiH na njenom putu ka EU, poručio je Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je na Samitu lidera o zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa, koji se održava u Tirani, ponovio stav da Bosna i Hercegovina treba biti dio obitelji EU.

On je izjavio novinarima da Hrvatska na tom putu snažno podupire BiH, te je izrazio nadu da će i Europska komisija prepoznati napredak BiH.

-  Razgovarao sam s predsjedateljicom Vijeća ministara Borjanom Krišto i Hrvatska snažno podupire BiH na njenom putu ka EU. Potrebno je da se ispune kriteriji i da onih osam točaka koje smo prošle godine stavili u zaključke Europskog vijeća, da se što prije ispune. Neki od tih zakona su doneseni, neki su prošli Vladu i upućeni su u Parlament i bilo bi  dobro da se to što prije napravi kako bi se dali argumenti svima nama koji podržavamo BiH.

Očekujem da će i Europska komisija konstatirati napredak, a hoće li se sve usvojiti do izvješća koje je predviđeno u prvih deset dana studenoga, nisam do kraja siguran – kazao je Plenković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije