uživajte u svakom zalogaju

Pita od bijele čokolade i malina: kolač čiji okus daleko nadmašuje vrijeme uloženo u pripremu

INSTAGRAM@SAHARISHA
02.10.2023.
u 07:31

Osnova ove poslastice je hrskava korica od keksa. Mljeveni keksi pomiješani s otopljenim maslacem stvaraju ukusnu podlogu koja savršeno nadopunjuje kremasti nadjev. Srce pite je slatki nadjev od krem ​​sira i bijele čokolade. To je bogata mješavina koji se topi u ustima i budi želju za još jednim zalogajem, a ono sto ovu pitu čini posebnom je dodatak svježih malina, piše miss7.24sata.hr.

Uz svaki zalogaj uživat ćeš u sočnom i pikantnom iznenađenju koje poboljšava cjelokupni okus. Najbolji dio? Nije potrebno pečenje! U ovom divnom desertu možete uživati pripremivši ga brzo i lako!

Sastojci: 

Za tijesto:

200g digestiv keksa

80 g otopljenog maslaca

Za nadjev: 

100 g bijele čokolade natrgane na komadiće

2 žlice (30 g) vrhnja za šlag

250 g krem ​​sira

2 žlice (16 g) šećera u prahu naribana korica jednog manjeg limuna

1 žličica ekstrakta vanilije

120 g ohlađenog vrhnja za šlag (35% masti)

120 g svježih malina

Za ukras:

svježe maline ukrasi od bijele čokolade šećer u prahu za posipanje 

 

Priprema: 

Namazati maslacem okrugli lim za pitu promjera 20 cm. Kekse samljeti u multipkaktiku. Dodati otopljeni maslac i miješati dok se potpuno ne sjedini. Smjesu stražnjom stranom žlice i prstima utisnuti na dno i rubove posude.

Staviti u hladnjak dok pripremaš nadjev. Za nadjev staviti bijelu čokoladu i 2 žlice vrhnja u posudu te uroniti u drugu posudu s uzavrelom vodom.

Otopiti čokoladu i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umiksati krem ​​sir, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i koricu limuna da se sjedine pa umiješati otopljenu čokoladu. Dodati vrhnje za šlag i nastaviti miksati dok se ne počnu stvarati čvrsti vrhovi.

Preko kore premazati malo nadjeva od bijele čokolade. Na njega posložiti maline u jednom sloju. Preliti maline preostalim nadjevom od krem ​​sira i bijele čokolade. Zagladi vrh.

Pitu staviti u hladnjak na 4 do 6 sati da se stegne, ili čak preko noći. Ukrasiti svježim malinama, ukrasima od bijele čokolade i posuti šećerom u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije