BEZ PUNO MUKE

Perilicu rublja lako je i jeftino očistiti od nagomilane plijesni

08.08.2021.
u 12:51

Kako biste očistiti prostor za stavljanje deterdženta u perilici rublja bit će vam potrebni stara četkica za zube, sredstvo za pranje posuđa, soda bikarbona i alkoholni ocat te sredstvo protiv plijesni u spreju

Ladice u koje se stavlja deterdžent za pranje rublja i prostor u kojima stoji često znaju biti vrlo prljavi, nerijetko sa nagomilanom plijesni na uglovima.

Neimenovana žena je u Facebook grupi 'Mrs Hinch Cleaning Tips' podijelila trik kako ona to rješava brzo i lako. Potrebni su vam stara četkica za zube, sredstvo za pranje posuđa, soda bikarbona i alkoholni ocat te sredstvo protiv plijesni u spreju. Priznala je kako je taj zadatak dugo odgađala, a sada shvaća da to nije bilo potrebno jer je posao lagan.

24sata

Foto: facebook

Prvo je, kaže, izvadila ladicu pa je oprala, zajedno sa mjestom u kojemu stoji, tekućinom za pranje posuđa. Potom je sve dobro izribala starom četkicom za zube, svaki kutak. Prljavštinu je obrisala pa ostatke uklonila mješavinom soda bikarbone i octa. To je riješilo, kaže, i sve neugodne mirise.

Zatim je sve posprejala sredstvom za uništavanje plijesni pa isprala vrućom vodom. Na kraju je perilicu uključila na brzo pranje kako bi se sve dobro ispralo. Tako se, tvrdi, riješila tvrdokorne plijesni i prljavštine. Sada to prakticira dva puta na mjesec.

24sata

Foto: Facebook

Druge domaćice u grupi bile su impresionirane rezultatom, prenosi Daily Mail.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?