ZANIMLJIVO

Perilica za suđe ne čisti dobro? Evo koja će je dva sastojka vratiti u život

16.08.2019.
u 14:15

Nekada se stvori kamenac koji stvara probleme, a nekada jednostavno treba ukloniti neugodne mirise i razne nakupine

Masne naslage i ostaci hrane glavni su problem perilice suđa, a iako se stalno ispire i to vodom visoke temperature, s vremenom ju je potrebno detaljno očistiti. To će najbolje napraviti soda bikarbona i alkoholni ocat.  

Upravo se ta dva sastojka koriste kod čišćenja većina stvari u kuhinji, a idealan su par zbog svoje pristupačnosti i jednostavnosti korištenja. Kada je perilica prljava ili puna kamenca, ona ni ne čisti dobro i zato bi je trebalo nekoliko puta godišnje počistiti. 

Prije svega, potrebno je izvaditi držače za čaše i posuđe iz perilice kako bi se i oni očistili. Stave se u toplu vodu u koju se ulije malo običnog sapuna i tako stoje neko vrijeme nakon čega se isperu.  

Što se tiče same perilice, potrebno je sodu bikarbonu posuti po unutrašnjosti, a malo više je treba staviti na dijelove s mrljama. Ovdje nastupa alkoholni ocat. Stavi se na krpu ili spužvu i istrlja se sva površina prethodno posipana sodom. 

Ovo je odlična metoda jer će soda ukloniti neugodne mirise, vratiti sjaj perilici, a ocat je zadužen za samo čišćenje, kao i za uklanjanje kamenca. 

Završni korak je vraćanje izvađenih držača i ispiranje prazne perilice na brzom programu pranja. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?