Ministrica obrane BiH

Pendeš razgovarala s generalom Schrotterom

Pendeš
12.12.2016.
u 15:43

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, primila je danas u posjetu komandanta EUFOR-a generalmajora Friedricha Schrőttera. Sastanku je prisustvovao i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH general pukovnik Anto Jeleč.

Komandant EUFOR-a general Friedrich Schrőtter uručio je ministrici Pendeš zahvalnicu za uspješno realiziranu vježbu „Brzi odgovor 2016“ . Vježba je realizirana na poligonu OSBiH “Manjača” u Banjoj Luci.

Tijekom sastanka razgovarano je o obukama kojima EUFOR doprinosi izgradnji kapaciteta i sposobnosti OSBiH te o procesa uništavanja viškova naoružanja, municije i minsko eksplozivnih sredstava, pri čemu je general Friedrich Schrőtter iskazao podršku aktivnostima koje provode MO i OSBiH na tom planu.

Također, general Schrőtter čestitao je ministrici Pendeš na usvojenom strateškom dokumentu „Pregled obrane“ i za postignute rezultate u radu.

Ministrica Pendeš je upoznala generala Schrőttera sa prioritetima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH za sljedeću godinu kao što su obrambena suradnja, sudjelovanje u operacijama podrške miru, uključujući i borbu protiv terorizma, pomoć civilnim organima, protivminsko djelovanje u Bosni i Hercegovini.

Pendeš je još jednom zahvalila za podršku koju EUFOR pruža MO i OSBiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije