ministrica obrane BiH

Pendeš osuđuje svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika OSBiH

Marina Pendeš
29.08.2016.
u 17:10

Nakon informacije u medijima da je pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mirza Džidić putem društvene mreže facebook uputio ozbiljne prijetnje Lejli Čolak, novinarki portala Kliks, ministrica obrane BiH Marina Pendeš oštro je osudila svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika OSBiH.

Kako je priopćeno, ministrica će poduzeti sve mjere kako bi se takav način ponašanja spriječio u skladu sa zakonskim propisima.

U Ministarstvu obrane BiH, inače, pokrenute su istražne radnje radi utvrđivanja činjenica.

- Oružane snage BiH imaju propisan Etički kodeks ponašanja vojnih osoba u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, koji utvrđuje osnovne standarde etičkog ponašanja vojnih osoba u tijeku obavljanja službe i van službe.

Povreda Etičkog kodeksa ponašanja od vojne osobe povlači moralnu odgovornost, a ako je vojna osoba povrijedila odredbe drugih zakona, propisa i Etičkog kodeksa istovremeno, sankcionira se u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima koji definiraju tu oblast - priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Rukovoditelji organizacijskih jedinica Ministarstva obrane BiH i komandanti na svim nivoima odgovorni su za dosljedno poštivanje odredbi Etičkog kodeksa, navedeno je također.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?