Samo jedan dan ostao je do događaja godine u BiH

Partneri projekta složni: Večernjakov pečat događaj je bez presedana i konkurencije

25.05.2023.
u 11:07

U domove žitelja BiH, Hrvatske, ali i svijeta, 22. izdanje “europskog Oscara” donose BHRT, HRT, RTV HB...

Još samo jedan dan ostao je do događaja godine u BiH i regiji, a koji je davno iskoračio u svjetske okvire. Riječ je, naravno, o Večernjakovu pečatu. Dvadeset i drugi put doznat ćemo laureate, one koji su se među 150 veličanstvenih najviše istaknuli prema izboru Ocjenjivačkog suda u BiH, ali i dojmovima čitatelja koji su neumorno slali svoje prijedloge u protekla tri tjedna. Velik je izazov i pred televizijama jer Večernjakov pečat uživo prenose BHRT, HRT i RTV HB. Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a, ističe kako će državna televizija Bosne i Hercegovine dati sve od sebe kako bi finale zablistao u punom sjaju.

Promocija pozitivnih stvari

- Često znam reći kako je BHRT, uz sve probleme s kojima se godinama susreće, možda i najbolji kad su u pitanju veliki događaji, kad treba pokazati kvalitetu, znanje, profesionalnost i sve ono što treba krasiti svaki javni servis u Europi. Bez ikakvih dvojbi, Večernjakov pečat je takva manifestacija, a koju realiziramo u suradnji s ljudima iz Večernjaka, jednog od najjačih regionalnih medija u RH i BiH, pa i šire. I onda ta sinergija donosi zaista dobar rezultat. Ovo je po više osnova rijetka i dobra priča, ali mislim kako je njezina prva kvaliteta to što promovira pozitivne stvari u BiH. Svi smo opterećeni ružnim vijestima te mediji tome doprinose, doduše, svakodnevica to nameće, pa htjeli, ne htjeli, i sami događaji diktiraju na koji ćete način raditi svoj posao, ali je i zbog toga značaj Večernjakova pečata apsolutno veći jer je zaista pravo zadovoljstvo vidjeti da ima toliko pozitivnih priča, da ima toliko uspješnih ljudi u BiH, pa to svima nama bude dobar vjetar u leđa.

To je jedinstven događaj, ne samo u BiH nego i u regiji, ali i šire. Ne treba biti previše skroman kad je Večernjakov pečat u pitanju, definitivno je riječ o manifestaciji bez presedana i konkurencije - istaknuo je prvi čovjek državne televizije u BiH Belmin Karamehmedović. I ove je godine u ulozi voditelja Večernjakova pečata jedan od najboljih, a to je Mario Sedmak, urednik Zabavnog programa HRT-a. Zaštitni znak televizije postao je i jedan od zaštitnih znakova Večernjakova pečata, a o manifestaciji se izrazio biranim riječima.

- Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam već nekoliko godina voditelj tako važnog društveno-političkog događaja u BiH, a po mojim procjenama, prema informacijama koje znam, imam i čitam, vjerojatno i najvećeg. I ponosan sam što to radi Večernji list BiH, smatrajući da rade izvrstan posao što se tiče produkcije, a značaj tog događaja svake je godine sve veći jer, kad vidite tko je sve dobio Večernjakov pečat, tko je sve slao poruke, to su imena takvih svjetskih veličina da čovjek može samo čestitati i zaželjeti mnogo uspjeha te da ova manifestacija traje još mnogo godina - istaknuo je Sedmak. Večernjakov pečat prenosit će se i na RTV-u Herceg Bosne, javnom mediju koji svoj program emitira na hrvatskom jeziku. Radio je ovih dana proslavio 30 godina emitiranja programa, a u srpnju će biti i četvrta obljetnica od početka emitiranja TV programa. RTV HB se na bh. tržištu pozicionirao kao pouzdan izvor informacija, što su gledatelji prepoznali i nagradili velikom gledanošću. Samo TV program mjesečno proizvede i emitira više od 100 emisija informativno-političkog, sportskog, obrazovnog, zabavnog i religijskog programa.

- Kvaliteta i raznolikost programa, profesionalnost i pridržavanje najviših standarda struke jamstvo su kako će ova kuća nastaviti rasti i u budućnosti - istaknuo je glavni urednik Damir Bliznac. RTV HB je i ove godine uz Večernjakov pečat.

Težak i mukotrpan posao

- Već dugi niz godina pratimo Večernjakov pečat s velikim zadovoljstvom jer je to jedan od najvećih društvenih događaja u BiH. Svakako nam je drago što na ovaj način možemo biti dio njega. Čestitke cijeloj ekipi Večernjeg lista što je i ove godine smogla snage i uspjela organizirati jedan ovakav događaj jer znam koliko je to težak i mukotrpan posao. Znam da je uloženo jako mnogo truda, ali vjerujem da će se na koncu isplatiti i da ćemo svi svjedočiti jednom istinskom događaju. I osobno me zanima tko će biti Osoba godine te pozivam sve gledatelje da budu ispred malih ekrana u petak, 26. svibnja, u 20 sati i uživaju u prijenosu - kazao nam je Damir Bliznac, urednik RTV-a HB. Spektakl je zajamčen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?