Panel o poduzetničkoj infrastrukturi u funkciji lokalnog razvitka

19.04.2024.
u 16:11

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač sudjelovala je danas na panel raspravi na temu ''Poduzetnička infrastruktura u funkciji lokalnoga razvitka – Prilike i izazovi'' koju je, u sklopu mostarskoga Sajma gospodarstva, organizirao LINK. Buhač je u prigodnomu obraćanju podsjetila kako se poduzetnička infrastruktura definira kao instrument koji obuhvaća sredstva, institucije i propise na kojima su zasnovani postojanost i razvitak društvene zajednice i države.

- Poduzetničke potporne institucije, kao što je i LINK, postoje kako bi gospodarskim subjektima pomogle okupljanje, zastupanje i zagovaranje njihovih interesa, osiguranje informativne, poslovno-savjetodavne i financijske potpore, sve s ciljem rasta i razvitka ukupnoga gospodarstva. Partnerskim djelovanjem pružaju potporu i nama u institucijama vlasti i drugim dionicima u složenomu procesu strateškoga planiranja, pripreme i provedbe raznih projekata na sustavnomu poboljšanju poslovnoga okružja u Mostaru, HNŽ-u i u cjelokupnoj BiH – poručila je predsjednica Vlade, dodavši i to kako će panelisti, dijeljenjem svojih znanja i iskustava, otvoriti vrata novim promišljanjima i potaknuti ideje za što kvalitetnije iskorake.

- Vlada HNŽ-a potpuno je opredijeljena pružanju snažne potpore razvitku poduzetništva i, kolege ministri po svim resorima i ja, nastojimo učiniti sve što je u našoj mjerodavnosti i mogućnostima kako bismo pomogli potaknuti nove razvojne procese i unaprijediti poduzetništvo na dobrobit naše društvene zajednice i svih pojedinaca koji ju čine. Zato i s ovoga mjesta pozivam sve koji obnašaju dužnosti u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, na svim razinama, također i gospodarsku, poduzetničku, ali i znanstvenu, akademsku zajednicu, nevladine organizacije i građane, da zajedno stvaramo još bolju klimu za rad, život i ostanak na ovim prostorima – zaključila je Buhač.

Inače, osnovni cilj panela jest raščlamba trenutačne poduzetničke infrastrukture u procesu sustavnih promjena u BiH i zakonske usklađenosti s regulativom i praksom Europske unije. Predstavljeni su ključni izazovi procesa usklađivanja s EU praksama i važnost uspostave učinkovitoga javno-privatnog dijaloga te uloga poduzetničke infrastrukture u funkciji razvitka turizma s aspekta strateškoga pristupa upravljanju i prilika za regionalnu suradnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?