Kisljak: Nakon šest godina služena ponoćna liturgija u hramu sv. Ilije

Paljeljem badnjaka i liturgijom pravoslavni vjernici dočekali svoj najradosniji blagdan

07.01.2022.
u 10:56

Zajednica pravoslavnih vjernika u Kiseljaku u zajedništvu sa brojnim sudjedima i prijateljima drugih vjeroispovjesti dočekala je svoj najradosniji blagdan, Božić. Obilježen je tradicionalnim paljenjem badnjaka ispred hrama sv. Ilije u Kiseljaku, a potom i ponoćnom liturgijom koja je u Kiseljaku održana nakon šest godina. 

"Radosni sa svim ljudima koji su se s nama okupili ovdje u Kiseljaku s Božjim blagoslovom slavimo rođenje bogomladenca Hrista, spasitelja cijeloga svijeta. Pored svih iskušenja današnjeg vremena, radujemo se u ljubavi s  ljudima oko nas,  u toplini kojom nas je svojim rođenjem u pećini u Betlehemu obasjao sam Hrist i ljubavi kojom nas je poučio", božićna je poruka koju je uputio protejerej Miljan Rađenović, koji je zajedno s Darkom Danilovićem, parohom blažujskim služio ponoćnu liturgiju u Kiseljaku.

Razlog zbog koje je ona izostala proteklih šest godina isključivo je tehničke prirode, jer svećenici iz Blažuja opslužuju više crkvenih općina, među kojima je i Kiseljak. Ipak hram sv. Ilije u Kiseljaku za pravoslavne vjernike ima posebnu važnost zbog toline ljudi koji žive u ovom mjestu. 
"Osjetimo jednu toplinu i povezanost s lokalnom zajednicom, s načelnikom ove općine Mladenom Mišurićem Ramljakom ali i svim ljudima u ovom mjestu s kojima smo izgradili jednu lijepu vezu i oni dolaze na naše proslave, ne samo Božića već i Vaskrsa i Slave hrama. Okupljajući se zajedno oko hrama sv. Ilije koji je sagrađen prije 84 godine i ima tu jednu posebnu ljepotu i toplinu, iz Kiseljaka šaljemo jednu lijepu poruku svim ljudima dobre volje ali i svim drugim gradovima kako zajedno slaviti sve naše velike svetkovine", poručio je protojerej Miljan Rađenović s proslave najradosnijeg kršćanskog blagdana uz čestitku „Mir Božji, Hristos se rodi“!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije