za zdrav i ukusan obrok

Ovo su najzdravije zamrznute namirnice

Ilustracija
07.10.2021.
u 20:13

Pojedine namirnice podjednako su zdrave za konzumiranje i nakon što ih odledimo

Tijekom zimskog razdoblja, posebno nam nedostaju svježe namirnice s tržnice, posebno bobičasto voće i zelene namirnice. Iako često čujemo da smrznute namirnice nisu zdrave kao one svježe, odnosno da gube vitamine i minerale tijekom zaleđivanja.

Evo koje namirnice možete staviti u zamrzivač, a kasnije ih iskoristiti za spremanje zdravog i ukusnog obroka.

Bobičasto voće i banane

Voće možete držati u zamrzivaču kako bi duže trajalo, a možete ga dodati u smuti, prelljev za sladoled ili palačinke, piše magazinnovosti. 

Ako želite napraviti prelljev, dovoljno je skuhati voće i dodati mu malo limunovog soka.

Grašak

Dodavanje samo pola šoljice graška, znatno ćete obogatiti svoj obrok vlaknima i proteinima.

Grašak možete koristiti u gotovo svakom obroku koji se brzo priprema jer se brzo skuhaju i neće vam oduzeti puno vremena.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi bogati su zdravim mastima, vitaminima, mineralima, proteinima i vlaknima.

Orašaste plodove možete držati u zamrzivaču i do dvije godine, a i dalje će biti dobri. S druge strane, na sobnoj temperaturi mogu stajati samo nekoliko mjeseci.

Špinat

Špinat je pun antioksidansa, dobar je za zdravlje očiju, a jedan je od glavnih izvora kalcija, magnezija i željeza. Osim toga, špinat potiče i razvoj dobrih crijevnih bakterija.

Špinat možete ubaciti u vrećicu i smrznuti ga, a zatim ga možete dodati u smuti, omlet ili umak za tjesteninu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije