mnogima omiljeni desert

Ovo je valjda najbrži kolač od jabuka na svijetu - recept je prelagan, a okus fenomenalan

INSTAGRAM @NASCHWERK.DE.
20.03.2023.
u 08:25

Genijalno kod ovog recepta za klasični kolač: spravlja se od samo nekoliko sastojaka i gotov je za tren

Pita od jabuka je mnogima omiljeni desert, ali priprema ne mora uvijek biti komplicirana. S ovim receptom uspjet ćeš u trenu napraviti klasični kolač, a također i primamljivo ukusan!

Kolač od jabuka nije samo pravi klasik, nego je i mnogima apsolutni favorit. U krajnjoj liniji je voćni, sočan i sladak – sve u jednom. Genijalno kod ovog recepta za klasični kolač: spravlja se od samo nekoliko sastojaka i gotov je za tren. Ovo je vjerojatno i najbrži kolač od jabuka, stoga je pravi san za sve ljubitelje deserata, piše miss7.24sata.hr.

 

Sastojci

5 jabuka, izrezanih na tanke kriške
1 šalica šlaga, plus 4 žlice vrhnja
2 šalice brašna
1 šalica šećera, plus 3 žlice šećera
3 jaja
1 pakiranje praška za pecivo
1 pakiranje vanilin šećera
25 g maslaca
1 žličica cimeta
5 žlica listića badema

 

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva i namasti lim za pečenje (oko 40 x 30 centimetara).

2. U zdjeli pomiješaj šlag, brašno, šećer, jaja, prašak za pecivo i vanilin šećer. Zatim izlij smjesu u lim, ravnomjerno rasporedi i peci u pećnici pet minuta.

3. Izvadi lim, rasporedi kriške jabuka po biskvitu te pospi bademe po vrhu.

4. Zagrij maslac, 3 žlice šećera, cimet i 4 žlice vrhnja u maloj posudi ili kratko u mikrovalnoj pećnici, a zatim time premaži kolač.

5. Na kraju kolač ponovo stavi u pećnicu i peci oko 15 minuta. Nemoj zaboraviti testirati čačkalicom je li dovoljno pečen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?