dobra za zdravlje

Ovo je poza u kojoj ćete se najbolje naspavati

31.07.2017.
u 17:30

Zdravstvena stručnjakinja dr. Sarah Brewer kaže kako svakodnevna probadanja i bolovi mogu biti povezani s načinom na koji spavate

Nedostatak sna zna biti veliki problem, no što kada na vrijeme idete u krevet, odspavate svojih osam sati i svejedno se budite umorni?  Zdravstvena stručnjakinja dr. Sarah Brewer kaže kako svakodnevna probadanja i bolovi mogu biti povezani s načinom na koji spavate. 

Ona kaže kako spavanje na istoj strani kreveta može uzrokovati brojne probleme. Iako vam je tako najudobnije, dr. Brewer kaže kako spavanje na istoj strani može biti povezano s nizom probavnih problema. 

– Želudac je asimetričan organ i kada legnete na desnu stranu vašeg tijela, želučane kiseline dolaze do ventila na donjem dijelu jednjaka što može uzrokovati refluks ili žgaravicu. Prebacivanjem na lijevu stranu možete riješiti taj problem – kaže ona. 

No, nisu samo to problemi s kojima se možete suočiti ako ne mijenjate strane na kojoj spavate. Jedan od njih je i jaka bol u kukovima s kojom se susreću mnoge osobe.

  Prema dr. Brewer, najbolja poza za spavanje je ona između spavanja na leđima i na boku, znači polubočno s jednom nogom podignutom. 

– To je prirodni položaj za opuštanje – kaže ona. 

Spavanje na leđima može uzrokovati pak brojne probleme s bolovima u leđima, ali i hrkanjem.  Stoga je najbolje spavati 'polubočno', ali ne zaboravite tijekom noći mijenjati bok na kojem spavate. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?