premijer fbih najavio

Ove godine završit će se cesta Stolac - Neum, počet će izgradnja južne obilaznice Mostara i brze ceste Lašva - Nević Polje

autoceste
VL FOTO
31.03.2022.
u 19:08

Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija po ovogodišnjem proračunu je planirano 260 milijuna KM kapitalnih transfera od čega je 229 milijuna KM za izgradnju autocesta i brzih cesta.

Federalni premijer Fadil Novalić danas je rekao kako će biti završena izgradnja novih dijelova autoputa na dionicama Tarčin - Ivan, te Ponirak-Vraca, ali i da će se početi s izgradnjom 60 kilometara autoputa na koridoru Vc, uključujući početak probijanja tunela Prenj.

- Također, počet ćemo s izgradnjom dijela autoputa od Tuzle do Orašja koji će postati dio budućeg autoputa od Sarajeva do Beograda. Ubrzano se radi na izradi dokumentacije za početak radova na dionicama Široki Brijeg - Mostar i Bihać - Maljevac. U ovoj godini ćemo okončati radove na dvije poddionice i time kompletirati izgradnju jedne nove moderne ceste od Stoca do Neuma ukupne dužine oko 36 kilometara. Počet ćemo s izgradnjom obilaznice u Živinicama na putu od Tuzle do Sarajeva, te izgradnjom brze ceste od Lašve do Nević Polja koja prolazi kroz poslovnu zonu Vitez. Konačno, počet ćemo s izgradnjom južne obilaznice Mostara. Ukupna vrijednost ovih radova je 120 milijuna KM - rekao je Novalić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?