U Doljanima

Otkriven spomenik poginulim Hrvatima općine Jablanica

20.07.2017.
u 13:17

U Doljanima, općina Jablanica, otkriven je spomenik poginulim Hrvatima općine Jablanica u Prvom i Drugom te Domovinskom ratu u Bosni
i Hercegovini. 

Ovom događaju osim brojnih mještana nazočili su visoki vjerski i duhovni dužnosnici. Mladen Begić i Oliver Soldo, članovi Odbora za branitelje pri Hrvatskom narodnom saboru u BiH i ministri branitelja u Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, vojni biskup u Bosni i Hercegovini msgr. Tomo Vukšić koji je predvodio svečano misno slavlje i blagoslovio spomenik.

U ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg-Bosne Podružnice Jablanica, kao organizatora izgradnje spomen-obilježja, prigodnim riječima obratio se Ivan Rogić.

Također nazočnim se obratio i šćitskog gvardijana fra Andriju Jozića, koji je bio župnik župe Doljani u vrijeme rođenja ideje o gradnji spomenika.

U ime generala nazočnima se obratio general Stanko Sopta. Imena poginulih čitala je Monika Grbešić.

Spomenik su otkrili zajednički gospoda Mladen Begić i Oliver Soldo, članove Odbora za branitelje pri Hrvatskom narodnom saboru u BiH i ministre branitelja u  Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji da zajedno s domaćinom Ivanom Rogićem i predsjednikom Općinskog vijeća Jablanica Matom Mijića.

Nakon Svete mise druženje se nastavilo na domjenku ispred spomenika.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?