IZBORNIK JE ODLUČIO

Otkrivamo sastav Hrvatske koji će danas početi, Dalić je pripremio veliko iznenađenje!

22.11.2022.
u 16:55

Puno se pričalo i u taborima hrvatske i marokanske reprezentacije o početnim postavama za Svjetsko prvenstvo tijekom proteklih tjedana, a konačno je došao trenutak u kojem ćemo doznati za kojih su se 11 igrača na početku puta za svjetsku smotru odlučili izbornici Zlatko Dalić i Walid Regragui. Uoči početka Svjetskog prvenstva činilo se da znamo sve pozicije u početnoj postavi osim pozicija središnjeg napadača i desnog krila, a iz krugova reprezentacije pročulo se da će izbornik Zlatko Dalić ipak potegnuti za velikim iznenađenjem. Umjesto najboljeg HNL eksponata u ovom trenutku, vrhunskog braniča Dinama Josipa Šutala na stoperskoj će poziciji uz Joška Gvardiola ipak započeti Dejan Lovren, unatoč činjenici da smo sa stoperima poput Šutala i Erlića odradili neke od najzrelijih obrambenih partija u povijesti reprezentacije. Međutim, stigla nam je informacija da Šutalo nije na sto posto te da je Lovren zbog toga dobio prednost. 

Na poziciji desnog krila izbornik Dalić je ipak dao priliku Nikoli Vlašiću ispred potencijalnih konkurenata Marija Pašalića i Lovre Majera. Nikola je nakon teških godinu dana u West Hamu otišao na posudbu u Torino gdje je vratio minutažu koja ga je vratila i u hranidbenom lancu reprezentacije. U napadu će prednost ipak dobiti najsigurnija opcija u liku Andreja Kramarića, koji je pogotkom na posljednjoj pripremnoj utakmici možda i 'kupio' svoju kartu za prvih 11. 

Obje će reprezentacije istrčati u sustavu 4-3-3, iako je Regragui u jedinoj pripremnoj utakmici u studenom pokušao ubaciti sumnje u oči i uši suparnika kad je izveo svoju momčad u 3-4-3 formaciji, ma da je cijela marokanska javnost svjesna da je taj potez bio samo pokušaj da suparnici "zaborave" na klasični marokanski sistem. Što se tiče kadra, i tu je u Maroku sve više-manje jasno. Nakon što je jedan od najboljih igrača Maroka, ofenzivni veznjak Marseillea Amine Harit otpao s Mundijala zbog ozljede, njega je zamijenio Selim Amallahi koji je u vrhunskoj formi u belgijskom Standardu. Glavna snaga marokanske vrste su bekovi, a mnogi tvrde da imaju i najjači par bekova na cijelom SP-u; Achrafa Hakimija iz PSG-a te Noussaira Mazraouija iz Bayerna. Cijela momčad je protkana igračima iz najjačih europskih liga, pa su tu recimo i sjajni vratar Seville Bounou, njegov suigrač u Sevilli, napadač El-Nesyri, stoper West Hama Aguerd. Što se načina igre tiče, bez obzira na istu formaciju, Hrvatska i Maroko igraju dijametralno suprotan nogomet. Dok Hrvatska igra s visokim presingom i temelji svoju igru na posjedu, Maroko svoju igru temelji na niskom bloku i kontranapadima.

SASTAVI ZA UTAKMICU  HRVATSKA - MAROKO

Hrvatska (4-3-3): Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Vlašić, Kramarić, Perišić

Maroko (4-3-3): Bounou - Mazraoui, Saiss, Aguerd, Hakimi - Ounahi, Amrabat, Amallahi - Ziyech, En-Nesyri, Boufal  


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije