predsjednica EK

Otkazan posjet Ursule von der Leyen Crnoj Gori

Ursula von der Leyen
29.10.2022.
u 13:30

Današnji posjet predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen Crnoj Gori je otkazan.

Posjet predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen Crnoj Gori će nažalost morati biti pomjerena za drugi datum jer, usljed vremenskih uvjeta, zrakoplov izaslanstva ne može poletjeti sa zračne luke u Beogradu. Posjet će biti organiziran u novom terminu koji bude zajednički dogovoren", prenijeli su priopćenje iz EU Info centra crnogorski mediji.

"Nažalost, zbog lošeg vremena, jutros sam morala odložiti posjet Crnoj Gori. Pomjeramo datum posjeta. Radujem se što ću uskoro posjetiti vašu prelijepu zemlju", navela je Ursula von der Leyen na Twiteru.

Iz EU info centra je ranije u subotu priopćeno da je je njezin dolazak u Crnu Goru pomjeren zbog magle na beogradskoj zračnoj luci.

"Očekuje se kašnjenje od najmanje jednog sata", naveli su ranije.

Ursula von der Leyen u petak je boravila u Bosni i Hercegovini (BiH) i Srbiji, a danas je trebala boraviti u Crnoj Gori, u okviru regionalnog posjeta Zapadnom Balkanu.

Ona je trebala sastati u Vili Gorica s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a nakon sastanka je trebala biti održana zajednička konferencija za medije Ursule von der Leyen i Đukanovića, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Predsjednica EK se zatim trebaloa sastatis predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Crna Gora će od Europske unije dobiti financijsku podršku za nadilaženje očekivane energetske krize, a to je i glavni povod posjeta predsjednice EK.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?