Spektakularni program obilovao i glazbenim iznenađenjima

Operne dive i mlade pjevačke nade zasjale punim sjajem

28.05.2023.
u 11:47

Glazbeni program 22. Večernjakova pečata ponudio je gledateljima istinski užitak. Po tradiciji, manifestacija je otvorena završnim kolom iz opere “Ero s onoga svijeta” Jakova Gotovca. Ovaj put u vrhunskoj izvedbi Orkestra Muzičke produkcije BHRT-a u Sarajevu i uz ples Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Zora” Struge-Gorica sa Španjolskog trga u Mostaru. O Orkestru Muzičke produkcije BHRT-a ne treba trošiti previše riječi.

Neki od najvećih glazbenih profesionalaca pripremili su i pjesme za koje im nisu posebno trebali pjevači, a jedna od njih bila je upravo “Ero s onoga svijeta”. Veličanstveni prizori iz zraka iz Mostara folklorne skupine iz Struga ostavljali su sinoć gledatelje bez daha.

Međudržavni glazbeni most

Manifestacijom je odlično kormilario voditeljski dvojac - Mario Sedmak iz Zagreba i Maja Miralem iz Sarajeva. Iako odvojeni fizički, ujedinjeni u misiji djelovali su kao par.

Ne smijemo također zaboraviti ni ostale voditelje Večernjakova pečata koji su se javljali iz nekoliko gradova regije - Adnan Demić i Lejla Žunić iz Mostara, iz Banje Luke Lejla Durmo Buturović i Ognjen Dujković. Iz Sarajeva su se javljali Danko Delibašić i Merima Šemić-Prguda iz studija B te Zvezdana Stojaković i Valentina Arsenović iz studija C. Iz Cannesa se javio Dževdet Tuzlić. Bez svih njih ova prekrasna Večernjakova noć ne bi bila uspješna.

Operna diva čije arije odjekuju mnogim kazalištima, prvakinja Sarajevske opere, sopranistica Aida Čorbadžić sa skladbom “O, sole mio” pokazala je iznimne glasovne mogućnosti i s njom smo na trenutak zaplovili sunčanim stazama, kako nam poručuje ova poznata pjesma. Pjevalo se u Zagrebu, a sviralo u Sarajevu. Pečat je tako napravio međudržavni glazbeni most. Operna pjevačica rođena u BiH Sandra Bagarić u studiju HRT-a zapjevala je “Neka cijeli ovaj svijet”, završnu skladbu iz mjuzikla “Jalta, Jalta”, a pratio ju je iz studija u Sarajevu Orkestar Muzičke produkcije BHRT-a. Na Pečatu za mir tako je iz dvaju glavnih gradova susjednih zemalja poslana poruka mira svijetu i da se cijeli ovaj svijet zove – bajka. Bio je to vrhunac večeri.

Gledatelje je sjajnim nastupom oduševila i Sara Vojičić, kći legende Mladena Vojičića Tife, otpjevavši veliki hit dua Roxette “Listen to Your Heart”.

Jedan do prezentera večeri bio je i veliki Halid Bešlić, koji je biranim riječima govorio o Večernjakovu pečatu: - To je manifestacija gdje se osjećam kao domaći igrač. Uistinu sam tu bio i dobitnik, i sudionik, i suradnik. Ovaj događaj uistinu predstavlja nešto lijepo u Bosni i Hercegovini. Dakle, ako kažete nešto lijepo - to je Večernjakov pečat - kazao je popularni pjevač.

Mažoretkinje, “Zemljo moja”...

Bio je to još jedan europski Pečat kojemu je poseban pečat dala Magdalena Bogić, talentirana mlada glazbenica iz Jajca koja je prije sedam godina oduševila mnoge na X Factoru Adria. Ona je otpjevala skladbu “Zemljo moja”.

Nakon proglašenja Osoba godine, koje su ukrasile mažoretkinje iz Kiseljaka, uz zvuke “Ode radosti” na kraju spušten je zastor na još jedno izdanje Večernjakova pečata, manifestacije koja je ponovno pokazala ljepšu sliku BiH i podignula letvicu još više kao izazov svima nama da idući bude još bolji. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?