Odluka

Općine mogu iseliti one koji ne plaćaju najamninu

'BIH , 20.09.2007. , SARAJEVO , PANORAMA SARAJEVA S VIJECNICOM U PRVOM PLANU , FOTKA ZA ILUSTRACIJU FOTO ZVONIMIR CORIC'
09.10.2015.
u 06:15

Nadležna služba će rješenjem naložiti zakupcu iseljenje iz općinskog poslovnog prostora u roku od osam dana

Izmjenama i dopunama Zakona o zakupu poslovnih zgrada i prostorija, koje su usvojene na 7. sjednici Skupštine Sarajevske županije, održanoj 7. listopada 2015. godine, omogućeno je općinama kao zajmodavcima poslovnih prostora da na brži način rješavaju probleme koje imaju sa zakupcima svojih poslovnih prostora koji ne plaćaju naknade zakupa. Izmjenama spomenutog zakona, koje su usvojene po skraćenom postupku, propisano je da ako zakupac ne plaća zakupninu za poslovni prostor i vodi se sudski postupak za naplatu duga od četiri i više neplaćenih zakupnina, zakupodavac ima pravo otkazati ugovor o zakupu, odnosno i prije sudske presude izvršiti iseljenje iz općinskog poslovnog prostora uz asistenciju nadležnih organa Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije. Nadležna općinska služba će odlukom naložiti zakupcu iseljenje iz općinskog poslovnog prostora u roku od osam dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije