Neslavni popis

Oni nisu dobili nijedan glas na lokalnim izborima u BiH

izbori
04.10.2016.
u 08:26

U 24 općine Bosne i Hercegovine na lokalnim izborima pojavili su se kandidati ili stranke za općinska vijeća koji nisu dobili nijedan glas. Najviše ih je bilo u Zvorniku, gdje se našlo čak 14 kandidata bez ijednog glasa birača. Na ovom neslavnom popisu od stranaka se najčešće pojavljuju Savez za novu politiku, Srpska radikalna stranka "9. januar", Demokratska stranka invalida BiH i USD BH, piše Klix.ba. 

Nakon Zvornika, općine s najvećim brojem kandidata bez glasova, tu su i Doboj u kojem je šest kandidata bez ijednog glasa - Koviljka Lugonjić, Branislav Cvjetković, Željko Šujić, Mirjana Savić, Sanja Pavlović i Vladimir Jović. U Stanarima su bez povjerenja glasača ostali USD BH, Mladen Stokić, Velibor Erić, Liberalna stranka BiH i Ekološka partija RS, dok su u Ugljeviku sa nulom završili Goran Miljanović, USD BH, Slađan Cvjetinović, Savez za novu politiku, Goran Gajić, Radivoje Lukić i Slavko Pavlović.

U Bijeljini su "kratkih rukava" ostali Darko Miletić, Marija i Slađana Popović, a u Milićima Ekološka partija RS, USD BH i Ibro Alić. U općini Lopare bez povjerenja glasača završili su Demokratska stranka invalida BiH, USD BH i stranka Povratak otpisanih, u Trebinju nitko nije glasovao za A-SDA i kandidata Ristu Dugonjevca, a u Istočnom Novom Sarajevu najlošije su prošle Srpska napredna stranka i Demokratska stranka invalida BiH.

Nijedan birač iz Sapne nije zaokružio ime Šemsudina Bešića niti Asima Hasanovića, a stranka Povratak otpisanih ostala je uskraćena za glasove u Ključu.

Na ovom popisu su se našli i Alija Ramić (Kakanj), Milovan Đerić (Sokolac) i Siniša Tankosić (Bosanska Dubica).

Detaljne informacije možete pronaći na www.izbori.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije