obiteljsko okupljanje

Okupilo se više od 160 potomaka obitelji Uložnik u Rami

Foto: KT
1/3
18.08.2019.
u 15:50

Potomci obitelji Uložnik u Rami poznati po nadimku Pundić, 16. i 17. kolovoza u rodnom Podboru na Ramskom jezeru organizirali su obiteljsko okupljanje, te su za tu prigodu izradili i rodoslovlje…

Brojne obitelji rasute su po cijelom svijetu… Teško je pronaći zemlju u Zapadnoj Europi, a da u njoj nema Ramljaka. Najviše ih je u Republici Hrvatskoj. Zadnjih nekoliko godina sve više je različitih obiteljskih okupljanja prema rodoslovnom stablu. Događaju se najviše u kolovozu oko Velike Gospe kada su uglavnom godišnji odmori. Takvih okupljanja u Rami bilo je i ove godine više nego prošle, a sigurno manje nego iduće…, piše Nedjelja.ba. 

Jedno od njih organizirali su i potomci obitelji Uložnik. Dogovori o okupljanju davno su započeli. Kako se bližio taj vikend, nestrpljenje je bilo sve veće. Kada se to konačno dogodilo radosni rodbinski susreti potisnuli su sve životne tegobe u drugi plan. Sada je krv proradila, dirnulo se u obiteljsku povijest, kao da se ušlo u razgovore sa svojim precima. Razmjenjivale su se stare priče, podsjećalo na vremena i život baka i djedova, uzburkale su se emocije i sve to je završavalo pjesmom i veseljem, a Uložnici su poznati gangaši...

Obiteljska fešta, koja je okupila više od 160 potomaka ove obitelji, bila je u Svadbenom salonu Podbor, a susret su dodatno uveličali Sinovi Hercegovine.

Neizostavno je bilo i okupljanje na Vinkovu guvnu. Kakve su se tek tu mogle čuti priče o starim vremenima…

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?