čitluk

Održana tradicionalna norijada maturanata čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića

31.05.2019.
u 15:30

Maturanti čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, njih 199,  su upriličili tradicionalnu norijadu – svojevrsno okupljanje u povodu završetka srednjoškolskog obrazovanja koje prethodi polaganju ispita zrelosti (mature) i završetku najljepšeg razdoblja u njihovu životu. Čitlučkim maturantima treba odati veliko priznanje jer su još od  prije nekoliko godine odustali od besmislene, riskantne i vrlo opake vožnje automobilima kroz hercegovačke općine. Naime, u suradnji s općinom Čitluk, čitlučkom policijom u upravom svoje škole, posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja maturanti obilježavanju cjelodnevnim slavljem u središtu Čitluka . Odjenuti u majice drugačijih boja i natpisa za svaki razredni odjel, maturanti su se okupili na platou između Gradske športske dvorane i bivše Duhanske stanice, gdje je za njih organiziran vrlo bogat i raznovrstan kulturno zabavni program.

 Treba kazati da su se  ove godine tek rijetki posipali brašnom, ali zbog vrućine vodi nisu mogli odoljeti.   Iz razgovora sa slavljenicima doznali smo da će ogromna većina tih ponosnih mladih ljudi nastaviti obrazovanje na fakultetima u Mostaru, Splitu, Zagrebu i drugim gradovima. Sigurni smo da će mnogi od njih vremenom postati vrsni učitelji, profesori, liječnici, pravnici, ekonomisti i stručnjaci ostalih profila te svojim stručnim znanjem i sposobnostima pridonijeli još bržem razvoju svoga rodnog kraja i prosperitetu svih brotnjaka..

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije