Tužiteljstvo BiH:

Određivanje pritvora Radončiću dokaz postojanja pravne države

Fahrudin Radončić
07.03.2016.
u 10:36

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine priopćilo je kako je određivanje pritvora u predmetu protiv Fahrudina Radončića dokaz postojanja pravne države i poruka da niko nije iznad zakona.

- Tužiteljstvo BiH postupa po najvišim pravnim standardima i u skladu sa zakonom. Očekujemo da suđenje u ovom predmetu počne, kako bi i građani i javnost tijekom postupka mogli vidjeti kvalitet i količinu dokaza kojima tužiteljstvo dokazuje krivnju optuženih u ovom predmetu - priopćeno je Tužiteljstva koje smatra apsolutno neprimjerenim "medijske napade i konstrukcije koji dolaze iz lista Dnevni avaz, koji je pod izravnim utjecajem optuženog u ovom predmetu".

Činjenica, navodi se u priopćenju, kako će tužiteljstvo u ovom predmetu pozvati 27 svjedoka, 4 vještaka i priložiti više od 160 materijalnih dokaza, jasno govori da su potpuno neutemeljene medijske konstrukcije o nekom „montiranom“ ili „političkom“ procesu.

-Smatramo kako su ovakvi medijski pritisci i napadi na pravosuđe neprimjereni i nedopustivi, te građanima naše zemlje, poručujemo da tužiteljstvo neće popustiti pod bilo kakvim pritiscima. Iskreno nas raduje što su građani i javnost naše zemlje, prepoznali napore Tužiteljstva BiH u borbi protiv korupcije i nezakonitosti, u kojoj nema niti će biti nedodirljivih i političkih zaštićenih osoba.Optuženi u ovom predmetu će biti procesuirani kao i svi drugi optuženi, bez obzira na politički položaj, materijalno stanje  ili bilo koje druge okolnosti, jer su svi građani pred zakonom jednaki - priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?