Naslovnica Vijesti

Odluka Vijeća ministara u vezi sa ulaskom državljana Saudijske Arabije u BiH

19. lipnja 2017. u 18:20 0 komentara 208 prikaza
vijeće ministara

Vijeće ministara BiH danas je donijelo Odluku o dopuni Odluke o vizama (koja se odnosi na mogućnost ulaska u Bosnu i Hercegovinu sa teritorije Kraljevine Saudijske Arabije).

Ovom odlukom omogućava se ulazak u BiH i boravak na teritoriji BiH, bez obaveze pribavljanja vize nositelje važećih putnih isprava Kraljevine Saudijske Arabije i to ukoliko isti posjeduju važeću višekratnu  Šangen vizu ili vizu  zemlje EU i po obavljenoj provjeri, odnosno kontroli Granične policije BiH.

Vijeće ministara BiH je, na današnjoj telefonskoj sjednici, utvrdilo i Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje putovnica.

Ovim sporazumom državljani BiH i Narodne Republike Kine, nositelje važećih biometrijskih putovnica, bit će oslobođeni obaveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorija druge ugovorne strane tijekom boravka do 30 dana.

 Zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova da Prijedlog osnova dostavi Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Sporazuma odredi ministar vanjskih poslova, priopćeno je iz Vjeća ministara.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.