Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Odličan i jednostavan trik da vam pizza ima još bolji okus

Ne trebaju vam vrhunski sastojci, sve što vam treba je malo parmezana.
18. veljače 2020. u 19:36 0 komentara 349 prikaza
Foto: shutterstock

Ima puno recepata kako napraviti domaću pizzu i to stvarno nije veliki problem, čak je i tijesto lako za napraviti. Kada se radi o vašoj domaćoj pizzi, postoji jedan trik u pripremi koji zaboravljate, a zbog njega bi okus vaše pizze bio bolji.

Većina ljudi na pizzu stavlja običnu rajčicu iz staklenke ili tetrapaka, a ako ćete već raditi pizzu doma, napravite je što boljom.

Bez obzira na to koji je vaš najdraži recept, nedostaje mu jedan sastojak - parmezan sir. Parmezan je obično sir koji se koristi kako bi pojačali okus jela, ali, kako piše mashed.com, stavljanje parmezana u rajčicu, pojačava njen okus i daje pizzi odličnu podlogu.

Također, parmezan pomaže zgusnuti rajčicu, što je uvijek dobra stvar kada se radi o pizzi.

Umak od rajčice ide direktno na tijesto, a kada je on prerijedak, ulazi u njega i ostavlja ga gnjecavim, a ni korica neće biti hrskava i fina.

Iako je bilo koja vrsta parmezana dobra za ovaj trik, naribani parmezan zapravo je samo 90% sir, dok su ostatak razne namirnice koje sprječavaju zgusnuće. Zato bi najbolje bilo samostalno naribati sir, iako je to samo malo više posla.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.