ukusno

Odličan i jednostavan trik da vam pizza ima još bolji okus

shutterstock
18.02.2020.
u 19:36

Ne trebaju vam vrhunski sastojci, sve što vam treba je malo parmezana.

Ima puno recepata kako napraviti domaću pizzu i to stvarno nije veliki problem, čak je i tijesto lako za napraviti. Kada se radi o vašoj domaćoj pizzi, postoji jedan trik u pripremi koji zaboravljate, a zbog njega bi okus vaše pizze bio bolji.

Većina ljudi na pizzu stavlja običnu rajčicu iz staklenke ili tetrapaka, a ako ćete već raditi pizzu doma, napravite je što boljom.

Bez obzira na to koji je vaš najdraži recept, nedostaje mu jedan sastojak - parmezan sir. Parmezan je obično sir koji se koristi kako bi pojačali okus jela, ali, kako piše mashed.com, stavljanje parmezana u rajčicu, pojačava njen okus i daje pizzi odličnu podlogu.

Također, parmezan pomaže zgusnuti rajčicu, što je uvijek dobra stvar kada se radi o pizzi.

Umak od rajčice ide direktno na tijesto, a kada je on prerijedak, ulazi u njega i ostavlja ga gnjecavim, a ni korica neće biti hrskava i fina.

Iako je bilo koja vrsta parmezana dobra za ovaj trik, naribani parmezan zapravo je samo 90% sir, dok su ostatak razne namirnice koje sprječavaju zgusnuće. Zato bi najbolje bilo samostalno naribati sir, iako je to samo malo više posla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?