neće dati potporu prosvjedima

Odbor za branitelje i udruge Domovinskog rata HDZ-a BiH ne podržava prosvjede

HDZ
18.05.2016.
u 15:53

Odbor za branitelje i udruge iz Domovinskog rata HDZ-a BiH oglasilo se priopćenjem za javnost u kojem se ističe kako neće dati potporu nikakvim prosvjedima, a posebice prosvjedima koje organiziraju, kako navode, politički izmanipulirane neformalne skupine.

"Svjesni smo činjenice da postojećim zakonima iz oblasti braniteljske zaštite nisu obuhvaćane sve kategorije branitelja i da dostignuta razina primanja onih koji su obuhvaćeni pravima nije dostatna za život dostojan branitelja. Zato, zajedno sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, kontinuirano tražimo sustavna rješenja za zaštitu stečenih prava i unapređenje cjelokupnog sustava skrbi za sve branitelje kroz dijalog sa legalnim  i legitimnim predstavnicima vlasti u FBiH", stoji u priopćenju.

 Iz tog odbora ističu kako podržavaju sve aktivnosti koje se provode kroz javnu raspravu i pozdravljaju sve inicijative kojima se zagovara poboljšanje postojećeg sustava u granicama realnih mogućnosti.

 "Mi nećemo podržati ničije zahtjeve koji višestruko prelaze ukupne financijske mogućnosti Federacije BiH i županija. Nećemo svoj glas dati za inicijative kojima se razara postojeći sustav i dovodi nas u situaciju pravne i socijalne nesigurnosti te od jednoga zdravog i jednog bolesnog prave dva bolesna. Uspostavljeni sustav skrbi je daleko od pravednog i savršenog, ali je u svakom slučaju bolji od anarhije koja se zagovara", poručili su iz Odbora za branitelje i udruge iz Domovinskog rata HDZ-a BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?