Elektroprivreda HZ HB U Mostaru održana sjednica Skupštine Društva

Odbačeno izvješće o poslovanju, imenovan novi Nadzorni odbor

elektroprivreda HZ HB
Foto: VL FOTO
30.06.2015.
u 10:28

Odbačena je i odluka o raspodjeli dobiti, kao i ostali akti koje je predložila još uvijek vladajuća struktura u EP HZ HB

Na jučer održanoj sjednici Skupštine Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne u Mostaru nije usvojeno izvješće o poslovanju. Ovakva odluka znači kako će uskoro doći do promjene u vodstvu ove tvrtke, a odbacivanje izvješća je prvi korak u tom smjeru. Također, na spomenutoj sjednici je smijenjen stari Nadzorni odbor i imenovan novi. Midhat Arpadžić, Ivo Vincetić, Karmela Miletić, Ivanka Galić, Ivica Krivić, Ilija Đolo novi su članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede HZ HB. Istodobno, uime dioničara s najmanje 5 posto dionica s pravom glasa za člana Nadzornoga odbora imenovan je Ante Kolobarić. Članovi Skupštine EP HZ HB odbili su usvojiti i odluku o raspodjeli dobiti, tako da se može reći kako su svi akti koje je predložila aktualna uprava odbačeni. Dolaskom nove vlasti i imenovanjem novih ministara u federalnoj Vladi bilo je očekivano kako će doći do promjene vodstva Elektroprivrede HZ HB. Ono što nije bilo očekivano je ponašanje DF-a u ovoj priči. Komšićeva stranka je željela da upravljanje elektroprivredama zadrži njihov ministar Reuf Bajrović, a takav stav u konačnici je doveo do raskola u federalnoj Vladi. Nakon jučerašnjih odluka, vrlo brzo mogu se očekivati smjene još uvijek aktualnih čelnika Elektroprivrede HZ HB.

Upućeni govore kako će do smjena svakako doći do kraja tjedna, te kako će se uskoro krenuti u analizu stanja koje ostavlja sadašnja uprava. Za očekivati je kako će velika pozornost biti postavljena prema razvojnim projektima koji su u cijelosti blokirani već nekoliko godina, kao i povratku odnosa sa stranim partnerima i kreditorima koji su u posljednju dvije godine gotovo u cijelosti uništeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?