Sarajevo

Od ponoći zabrana za vozila s normom manjom od EURO 3

promet
29.12.2015.
u 17:09

Zabrana se ne odnosi na vozila policije, inspekcije, ministarstva obrane, javnog gradskog prevoza, vozila s diplomatskim tablicama i vozila hitnih intervencija

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije priopćilo je da od srijede, 30. prosinca točno u ponoć na snagu stupa Plan interventnih mjera u slučaju prekomjerne zagađenosti zraka u ovoj županiji, što podrazumijeva i zabranu kretanja automobila čiji motori imaju normu manju od EURO 3.

"Zabranjeno je kretanje automobila čiji motori imaju normu manju od EURO 3. Ovo se ne odnosi na vozila policije, inspekcije, ministarstva obrane, javnog gradskog prevoza, vozila s diplomatskim tablicama i vozila hitnih intervencija (hitna pomoć i vatrogasci)", priopćeno je u MUP-u.

Dodano je da se zabrana prometa odnosi i na teretna motora vozila, ukupne mase preko 3,5 tona, na potezu od Otoke do Baščaršije u oba smjera, osim u razdoblju od 10:00 - 15:00 sati i od 00:00 - 06:00 sati. 

"Ovo se ne odnosi na vozila javnog gradskog prevoza, javnih komunalnih poduzeća, vozila hitnih intervencija i dostavna vozila za prehrambene proizvode. Za vrijeme zabrane prometa postaviti znakove zabrane na ulicama i prilazima ugroženom području", zaključeno je u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije