REGULACIJA PROMETA

Od listopada na ulicama Mostara hidraulični stupići

13.09.2022.
u 16:14

U svrhu regulacije prometa na području Grada Mostara u ulicama u kojima je zabranjen prometa u oba smjera, bit će postavljeni hidraulični stupići za ograničavanje prolaska.

Riječ je o ulicama Osmana Ose Grebe, Braće Fejića, Huse Maslića, Karađozbegova, Telčevoj, Šerifa Burića, Soldinoj, Maloj Tepi, Rade Bitange, Oneščukovoj, Jusovini, Nikole Šubića Zrinskog i Kantarevcu.

Hidraulični stupići će biti podignuti u vremenskom razdoblju od 8 do 15 sati i od 17 do 23 sata, dok će biti spuštenu u vremenskom razdoblju od 23 do 8 sati i od 15 do 17 sati, priopćeno je iz Grada Mostara.

U ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera može se odobriti kretanje motornih vozila najveće dozvoljene mase do tri i pol tone i do osam sjedišta, za vlasnike ili korisnike stambenih i turističkih objekata u tim ulicama i za posebne potrebe odvijanja prometa uz dozvolu i ustupanje upravljača hidrauličnim stupićima.

U ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera može se odobriti ulazak teretnih motornih vozila najveće dozvoljene mase do pet tona za potrebe vlasnika i korisnika stambenih objekata u vremenu od 23 do 8 sati i od 15 do 17 sati u svrhu dovoza građevinskog materijala, ogrijeva, namještaja i slično.

Vlasnicima turističkih objekata za dovoz i smještaj gostiju može se odobriti prolazak vozila ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera uz kratkotrajno zadržavanje.

U ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera može se odobriti odvijanje prometa zbog opskrbe, trgovačkih i drugih radnji, ustanova i institucija, i sl., motornim vozilima najveće dozvoljene mase do tri i pol tone, i to u vremenu od 6 do 8 sati.

Rješenje kojim se odobrava ulazak u ulice u kojima je zabranjen promet u oba smjera donosi Odjel za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Ovlašteni servis, „Blindo Co“ (Ulica Biskupa Čule b.b., Mostar) izrađuje i uručuje upravljače za aktiviranje hidrauličnih stupića, vlasnicima ili korisnicima stambenih i turističkih objekata u ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera, i za posebne potrebe odvijanja prometa, na osnovu rješenja Odjela za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, kojim se odobrava ulazak u predmetne ulice.

Upravljači za aktiviranje hidrauličnih stupića, za vrijeme zabrane prometa ustupaju se, bez odobrenja od strane nadležnog odjela Grada Mostara, svim javnim komunalnim poduzećima i ustanovama Grada Mostara u svrhu obavljanja redovnih poslova iz oblasti registrirane djelatnosti (Službi hitne medicinske pomoći, Vatrogasnoj službi, komunalnim poduzećima, Gradska mrtvačnica Bijeli Brijeg i Gradsko groblje Sutina), te MUP-u HNŽ-a i policijskim upravama i stanicama.

Iz Grada Mostara pozvali su sve vlasnike ili korisnike stambenih i turističkih objekata koji se nalaze u ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera da se pravovremeno obrate Službi za inspekcijske poslove Odjela za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, nadležnoj za donošenje Rješenja kojim se odobrava ulazak u ulice sa posebnim režimom prometa.

Hidraulični stupići se stavljaju u funkciju 10. listopada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?