Ustanova "Dječji vrtići" Mostar

Počeli upisi u mostarske vrtiće, slobodno 115 mjesta, cijene ostale iste

15.06.2021.
u 19:13

Najmlađi mostarski mališani i ove će godine, kao i prethodnih, svoja prva poznanstva i prijateljstva početi stvarati početkom rujna u svojim vrtićkim skupinama. Naravno, postoji jedan korak prije toga, proći upis i “upasti” u Ustanovu “Dječji vrtići” Mostar, piše Večernji list BiH. 

Broj po skupinama

- Uvjeti za upise ostali su isti kao i prethodnih godina. Dakle, upisuju se djeca od 1. do 6. godine starosti, roditelji se prijavljuju na upis u skladu s već objavljenim natječajem. Danas (utorak, 15. lipnja) počinju upisi, a potrebna dokumentacija popisana je na prijavi. Broj upisane djece po skupinama prilagođen je epidemiološkim mjerama - kazala nam je ravnateljica Ustanove “Dječji vrtići” Mostar Danijela Kegelj ističući svakako najvažniju informaciju za roditelje, odnosno broj slobodnih mjesta.

- Nakon što su otišli školarci i nakon što su roditelji djece koja produljuju boravak iskoristili tu mogućnost, broj slobodnih mjesta je 115 - kazala nam je Kegelj.

- Ni cijene se nisu mijenjale u odnosu na prethodne godine iako je sve jako poskupjelo. Međutim, možemo ovako funkcionirati jer je osnivač, Grad Mostar, u vrijeme okolnosti izazvanih pandemijom povećao pomoć kako bi olakšao i nama i roditeljima - naglasila je Kegelj.

- Postojećim pravilnikom o upisu koji nam usklađuje osnivač ne postoji prednost za one koji čekaju otprije. Ne znamo kakva će biti situacija na upisu, značajan je broj preuzetih prijava te nas stvarno raduje činjenica da su gradonačelnik Mario Kordić i Gradsko vijeće u ovogodišnji proračun uvrstili izradu projektne dokumentacije za novi vrtić u Mostaru - istaknula je Kegelj.

Poštivanje mjera

Doznali smo i kako će ove godine Ustanova “Dječji vrtići” Mostar raditi s obzirom na situaciju s koronavirusom te primaju li zbog toga manje djece. - U načelu da jer smo sve slobodne prostore, a nije ih bilo puno, prilagodili kako bismo mogli zadovoljili epidemiološke mjere. Bili smo prinuđeni privremeno obustaviti rad nekih specijaliziranih programa. Sve je veći i broj djece s poteškoćama u razvoju, čime se automatski umanjuje ukupan broj djece u skupini - kaže Kegelj.

- Vrtić u Rodoču punim kapacitetom radi već drugu pedagošku godinu i to je jedna lijepa priča, iako bi bilo lijepo da je većih kapaciteta i da izgradimo dvorište. No, sada prvo treba riješiti upis pa ćemo onda dalje korak po korak - zaključila je Kegelj za Večernji list BiH.

Podsjetimo, Ustanova “Dječji vrtići” Mostar primat će prijave za upis djece u vrtićke jedinice od 15. do 30. lipnja od 7.30 do 11.30, a roditeljima neće biti omogućen ulazak u prostorije, već će se organizirati prijam dokumenata u dvorištu vrtića Radobolja - donji ulaz, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije