privremeno

Od 12. srpnja se otvara nekoliko novih graničnih prijelaza s Hrvatskom

granica
Tomislav Miletic/PIXSELL
06.07.2021.
u 20:23

Svi građani Bosne i Hercegovine koji planiraju putovati i ljetovati u Hrvatskoj, od 12. srpnja će imati priliku prijeći granicu na nekoliko novih graničnih prijelaza na samoj granici sa ovom susjednom državom.

Kako je za N1 potvrdio Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH, ova odluka je donesena na jučerašnjoj sjednici Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima.

“Dakle, odobrava se privremeni međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prijelaza Gabela Polje 1- Gabela, zatim Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig i Hadžin Potok – Bogovolja u trajanju od tri mjeseca, odnosno, do održavanja iduće redovite sjednice”, naglasio je Hoffman.

Odlukom je utvrđeno i to da se odobrava privremeni međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet, a to je Čitluk – Jovića Most i Drinovačko Brdo – Slivno na razdoblje od dva mjeseca.

“Imamo također i odluku kojom se privremeno mijenja radno vrijeme sada na 24 sata stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet Vinica – Aržano, Subašić – Dvorine, Tržačka Raštela – Kordunski Ljeskovac, Zagrad – Pašin potok, Lička Kaldrma – Podprolog u trajanju od tri mjeseca”, istaknuo je.

Kako kaže, granični prijelazi Čitluk-Jovića Most i Gabela su među najvažnijima za putnike.

“Gabela je inače granični prijelaz za pogranični promet, ali se nalazi u reonu Doljana i bit će veoma važno rasterećenje za putnike. Tu je svakako i Čitluk koji se nalazi u reonu Posušja, a koji će na isti način doprinijeti poboljšanju putovanja”, dodao je

Hoffman je pojasnio da se ovakva odluka donijela prije svega kako bi se rasteretili postojeći granični prijelazi jer im je suština da se olakša promet putnika.

“S obzirom na to da je ljeto i u jeku turistička sezona, normalno je da je i promet preko svih graničnih prijelaza podignut na višu razinu. Ovom odlukom se rasterećuje promet putnika i robe preko graničnih prijelaza koji su i dosad bili u funkciji za za promet putnika, a sada će se otvaranjem ovih dodatnih prijelaza omogućiti putnicima da na fleksibilan i rasterećen način stignu gdje su se zaputiili”, poručio je Hoffman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije