srijeda u 13 sati

Obrana Fahrudina Radončića tražila održavanje statusne konferencije, Sud BiH odbio

sud BiH
28.03.2016.
u 13:36

Zakazani početak glavnog pretresa u predmetu Fahrudin Radončić i drugi, koji je zakazan za 30. ožujka neće se pomjerati, iako je to bila želja obrane. Odvjetnik Fahrudina Radončića Asim Crnalić za Klix.ba je potvrdio da je obrana tražila održavanje statusne konferencije, ali je Sud BiH to odbio.

"Početak glavnog pretresa u predmetu protiv Fahrudina Radončića i drugih održat će se prema ranije utvrđenom rasporedu i to se neće mijenjati", istakli su za Klix.ba iz Suda BiH.

Nešto ranije Crnalić je ipak izjavio kako će tražiti održavanje statusne konferencije gdje bi se stranke prije svega trebale dogovoriti o nespornim detaljima, ali i o rasporedu suđenja i svjedočenju.

"Mi smo poslali zahtjev za održavanje statusne konferencije, ali smo dobili informaciju od Sudskog vijeća da se zahtjev odbija, jer održavanje takve konferencije nije neophodno, ali i zbog ekonomičnosti i hitnosti postupka, s obzirom kako se Radončić nalazi u pritvoru. Ja u zahtjevu nisam ni naglasio da je neophodna statusna konferencija, ali to je svakako pravo Suda", kazao je Crnalić.

Prvooptuženi Radončić ali i drugooptuženi u tom predmetu Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić ranije su se izjasnili kako nisu krivi, prenosi Klix.ba

U optužnici se navodi kako je Fahrudin Radončić rukovodio organizovanom skupinom ljudi, koji su u vremenskom periodu od 14. prosinca 2015. godine do 12. siječnja 2016. godine počinili niz kaznenih dijela.

Početak glavnog pretresa pred Odjelom II Suda BiH počet će u srijedu u 13 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?