Vrijeme za novo peglanje kartica

Obitelji s dva školarca u rujnu potroše čak šest prosječnih plaća

skola
07.09.2016.
u 09:00

Tek što su prošli ljetni odmori, koji su mnogim obiteljima ostavili dugove na kreditnim karticama, roditelji koji su ovih dana svoju djecu pripremili ili u nekim županijama još pripremaju za novu školsku godinu, na velikim su mukama. Dolaskom hladnijih dana građani razmišljaju kako preživjeti udar na kućni proračun koji ih čeka. Najveći trošak roditeljima su udžbenici i školski pribor, ali to nije i jedini. Vrijeme je za novo peglanje kartica.

Plaća za knjige

Kada se sve zbroji, obitelji samo u učeničku torbu “strpaju” jednu plaću, i to samo za najosnovnije opremanje djece za školu. Uz troškove za knjige i školski pribor, roditelji se trude djeci uljepšati početak nove školske godine pa im kupuju i nešto novo od odjeće. Samo za komplet udžbenika bilo je potrebno izdvojiti najmanje stotinu maraka, pa za one koji pohađaju osmi i deveti razred i do 400 KM. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?