Večernji list s ožalošćenom obitelji Kafadar u Ovnaku

Obitelj: Ni naslutiti ne možemo što je razlog ubojstva našeg Joze

kafadar2
Foto: klix.ba
30.05.2014.
u 09:30

Srednja Bosna tuguje za čovjekom koji ju je na razne načine zadužio svojim djelima

Obitelj Kafadar ponovno je zavijena u crno, opet tuguju, a skupa s njima i njihovi brojni prijatelji, djelatnici u njihovim tvrtkama u Vitezu i u Brajkovićima, mještani Ovnaka, župe Brajkovići i susjedne Guče Gore, susjedi iz zeničkih naselja Šušanj, Stranjani…! Jer, nakon prometne nesreće sredinom travnja 2012. nadomak Viteza u kojoj je poginuo član ove obitelji Anto Kafadar, u utorak, 27. svibnja, usred bijela dana (oko 16 sati), 700-800 metara od obiteljskog doma na Ovnaku, u neposrednoj blizini zeničkog sela Šušanj, dok je jahao konja, iz vatrenog oružja, s četiri hica, ubijen je “starješina” obitelji Kafadar, šesdesetdevetogodišnji Jozo s nadimkom Čikonja.

Smrt u prometnoj nesreći Ante Kafadara u obitelji i među prijateljima ostavila je neizbrisivu tugu i tužna sjećanja, no sve je bilo potpuno jasno - trenutak neopreznosti i dekoncentracije, skretanje s puta i smrt. Međutim, uz tugu i jad koji su zadesili brojnu obitelj Kafadar, smrt, ubojstvo, počinjeni zločin nad Jozom Kafadarom, ostavili su iza sebe, barem za sada, i pitanja koja traže odgovor. Tko i zašto je to učinio?

“Čak ni naslutiti ne možemo”, kaže za Večernji list sin ubijenog Joze, Dragan, četrdesetosmogodišnji ugledni viteški gospodarstvenik, dioničar privatnog Sveučilišta “Vitez”, zamjenik predsjednika Udruge poslodavaca u Vitezu, aktivni društveni, kulturni i humanitarni djelatnik. “Nikada i ni od koga naš otac nije imao nikakve prijetnje, ucjene, nikada nije bio u ozbiljnijim konfliktima sa susjedima, poslovnim partnerima, nikomu ništa nije dugovao…! Mi smo obitelj “zbijenih redova” koja međusobno nema tajni, znali bismo, saznali bismo za bilo što, za bilo kakav problem, konflikt, nesporazum našeg oca s bilo kim. Ništa, baš ništa, čak ni u mislima ne mogu ni dokučiti, naslutiti, naći mogući razlog i povod za ovaj gnusni zločin”, govori nam Drago brišući nezaustavljive suze.

Dolaze u obiteljsku kuću na Ovnaku susjedi, prijatelji iz Viteza, Travnika, Zenice…, Hrvati, Bošnjaci…, dolaze izraziti sućut, pokazati im da suosjećaju s njima. “Uz istražna tijela Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije u istragu su se uključili i djelatnici Federalnog MUP-a, pa se iskreno nadam kako će ubojica biti priveden licu pravde. Barem to kada je zločin već počinjen”, kaže Drago za Večernji list.     

Kompletnu priču o ubojstvu koje je šokiralo čitavu BiH čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije