Orašje

Obilježena 25. godišnjica specijalne borbene postrojbe

18.07.2017.
u 09:14

 U povodu 25. obljetnice formiranja specijalne borbene postrojbe Crna legija iz Oštre Luke, Orašje, koja je djelovala u sklopu I. satnije 106. brigade HVO-a, okupili su se preživjeli pripadnici te njihovi suborci iz ostalih postrojbi. U crkvi Imena Marijina Oštra Luka – Bok, služena je sveta misa zadušnica za sedmoricu poginulih i umrlih pripadnika ove postrojbe. U znak sjećanja na njih, suborci su položili vijence kraj spomen- obilježja u Oštroj Luci, a potom posjetili njihove grobove, upalili svijeće i molili za njihove duše. U izaslanstvu koja su polagala vijence bili su ministri branitelja i prosvjete, znanosti, kulture i sporta Marijan Kopić i Mario Pejić. Evocirajući uspomene na 1992. i početak rata, branitelji su se prisjetili teških dana. Sjećanje na vrijeme od prije 25 godina iznio je Đuro Kopić – Mara, osnivač i prvi zapovjednik borbene skupine Crna legija.

- Postrojbu smo formirali od tada gotovo golobradih momaka iz Oštre Luke koji su naoružani velikom hrabrošću stali pred neprijateljske postrojbe koje su svim silama krenule da nas potjeraju s naših ognjišta, kazao je zapovjednik Đuro.     

Ključne riječi
HVO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije