spreman za pola sata

Obavezno isprobaj ovaj brzinski kolač s jabukama

Foto: Mateja Krvarić
16.11.2021.
u 07:52

Sočan biskvit s jabukom još je bolji kad se doda i sloj hrskavog, mrvičastog pokrova od zobenih pahuljica

Kada se pojavi velika želja za slatkim, najbolje je izabrati neki jednostavan i brz recept. Iskoristi svima dragu jabuku, dodaj cimet da zamiriše na zimu i blagdane pa uživaj u kolaču i šalici čaja. 

Priprema će ti oduzeti otprilike pola sata, uključujući pečenje, a za to vrijeme možeš pogledati epizodu serije ili provjeriti što ima novog na blogu Uvijek gladna, piše gastro.24sata.hr

Sastojci:

200 g naribane jabuke (4 manje ili dvije veće)

1 žličica cimeta korica i sok jednog limuna

2 jaja

60 g ulja

150 g gustog jogurta

200 g brašna ( pola bijelo pola pirovo integralno)

1 prašak za pecivo

140 g smeđeg šećera

Crumble:

2 - 3 žlice maslaca

1 žlica smeđeg šećera

Malo cimeta

6 žlica pirovih ili običnih zobenih pahuljica  

Postupak:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.  

Lim premaži maslacem. Jabuke naribaj i dodaj im sok od limuna i cimet.

Pjenjačom izradi jaja, ulje i jogurt, dodaj koricu limuna i suhe sastojke, kada se poveže umiješaj jabuke.

Prebaci smjesu u pripremljeni kalup.

Za crumble poveži prstima namirnice dok ne dobiješ mrvičastu smjesu.

Rasporedi crumble preko smjese za biskvit i peci otprilike 25 minuta u zagrijanoj pećnici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?