banja luka

NSRS: Spremna žalba Ustavnom sudu BiH o 1. ožujku

nsrs
Anadolija
11.10.2016.
u 16:46

Radovan Višković, šef Kluba zastupnika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da su zastupnici vladajuće koalicije u parlamentu RS danas potpisali žalbu o usuglašavanju 1. ožujka Dana neovisnosti BiH, koju će tijekom dana poštom uputiti Ustavnom sudu BiH.

"Prvi ožujak ne odražava volju svih naroda u BiH. Ovaj datum je isključivo vezan za Bošnjake i Hrvate koji su izašli na referendum. Zakon o 1. ožujku donesen je bez predstavnika srpskog naroda. Smatramo da Ustav treba štiti sve narode i da shodno tome Ustavni sud BiH treba donijeti odluku kojom će 1. ožujak, kao Dan državnosti BiH, proglasiti neustavnim. Našu žalbu potpisala su 43 zastupnika", kazao je Višković, javlja N1. 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije potpisao žalbu jer to nitko od njega nije ni tražio.

"Nitko mi nije tražio da potpišem žalbu. Da su tražili morao bih prvo vidjeti o čemu se radi ali bih potpisao sve što je u interesu RS. Iako i dalje smatram da tužakanja neće doprinjeti prosperiteti, razvoju ekonomije i boljem životu", zaključio je Borenović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?