zamisao don Ante Ledića

Novi Travnik će dobiti novi gradski trg - Trg Drinskih mučenica

10.07.2016.
u 09:00

Novi Travnik dobit će novi gradski trg. Bit će smješten u dvorištu ispred župne crkve Presvetog Trojstva u gradskom naselju Bare. Zamisao je to župnika istoimene župe don Ante Ledića, u javnosti dobro poznatog svećenika koji je u ranim poratnim i nemirnim godinama obavljao dužnost župnika u Klisu u konjičkom kraju, gdje su u selu Kostajnici ubijeni njegovi župljani iz obitelji Anđelić.

U Novi Travnik došao je u kolovozu prošle godine, bio je ravnatelj katoličkih školskih centara - osam godina u Konjicu, devet u Zenici, jednu godinu pomoćni ravnatelj u Travniku, a u široj javnosti poznat je kao vrlo uspješan svećenik sportaš - dizač utega. Prihvatio se novog izazova - urediti crkveno dvorište tako što će u njemu izgraditi trg. Cilj je dobiti duhovno i kulturno središte u obliku trga koji će nositi naziv “Trg Drinskih mučenica”.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

OG
ogopogo
11:36 10.07.2016.

Zivi li u BiH neko osim mucenika?! U zemlji kojoj je osim mrznje, psovke i nerada jedina baština muka,patnja, stradanje, pa cak i genocid, isticati takve nazive kao titulu i nesto sto je privilegija izgleda smjesno i jadno. Ili too jadno nam i jeste cilj, da bi i dalje svijet finansirao nas nerad?!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?