promjene vremena

Novi snijeg stiže u BiH

snijeg
09.04.2021.
u 17:31

U utorak dolazi do nove promjene. Pored pada temperatura, očekujemo padaline koje bi u pojedinim krajevima naše zemlje mogle biti u vidu snijega

Od vikenda koji je pred nama, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano i toplije vrijeme. No, promjene vremenskih prilika uslijedit će već sredinom tjedna. 

Kako je za N1 rekao Dženan Zulum iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, od ponedjeljka “izlazimo iz minusa”.

“Za dane vikenda u BiH će biti nešto toplije vrijeme u odnosu na prethodne dane koje će uvjetovati južno strujanje zraka. U subotu će temperature biti negativne ujutro od -3 do 3 stupnja, a dnevne od 13 do 18 stupnjeva. Nedjelja će biti nešto toplija. Jutarnje temperature do 6 stupnjeva, a maksimalne dnevne do 20 stupnjeva”, rekao je Zulum.

U ponedjeljak će jutarnje temperature biti od 3 do 8 stupnjeva Celzijusa, dok će maksimalna dnevna ići do 23 stupnja. 

“Prema sadašnjim pokazateljima u utorak dolazi do nove promjene. Pored pada temperatura, očekujemo padaline koje bi u pojedinim krajevima naše zemlje mogle biti u vidu snijega. Padaline se očekuju u noći s utorka na srijedu”, rekao je Zulum.

Do stabilizacije vremena će doći krajem idućeg tjedna, kao i do porasta temperatura. Ali, neće potrajati. Nakon 4-5 dana slijedi ponovno pogoršanje u vidu kiše koja će trajati nekoliko dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?