Premijer Federacije BiH

Novalić primio diplomate iz Španjolske

DIPLOMATI
30.11.2015.
u 17:34

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, sa suradnicima, primio je danas u Sarajevu političkog direktora za jugoistočnu Europu u Ministarstvu vanjskih poslova i suradnju Kraljevine Španjolske Jesusa Santosa Aguada koji će prisustvovati sastanku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH. Prijemu su nazočili i veleposlanik Kraljevine Španjolske u BiH Bosco Giménez Soriano i njegov zamjenik Javier Blanco.

Direktor Aguado je, na svoju molbu, detaljno informiran o reformskim procesima u Federaciji BiH i BiH, s naglaskom na predstojeće korake koje Vlada FBiH namjerava poduzeti u cilju provođenja Reformske agende i o vremenskom okviru u kojem će oni biti poduzeti. 

Prema riječima federalnog premijera Reformska agenda sadrži 52 mjere, od čega je u postupku već 18.

- Sve se svodi na tri ključne stvari, a to su smanjenje troškova i povećanje ekonomske aktivnosti, te podršku realnom sektoru kroz strateške infrastrukturne projekte – rekao je premijer Novalić, naglasivši da u tom nastojanju očekuje još snažniju podršku Europske unije, a time i Kraljevine Španjolske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?