nabavka 500.000 doza

Novalić: Danas se očekuje potpis ruske strane za cjepivo Sputnik V, isporuka idući tjedan

Fadil Novalić
18.03.2021.
u 12:29

U Federaciji Bosne i Hercegovine danas se očekuje potpis ruske strane na ugovor o nabavci 500.000 doza cjepiva Sputnik V.

Isporuka prvih 100.000 doza ovog cjepiva u Federaciju BiH očekuje se idući tjedan.

To je kazao federalni premijer Fadil Novalić na današnjoj izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, koja je u tijeku, a sazvana je zbog pogoršane epidemiološke situacije u FBiH.

Novalić je u uvodnom obraćanju obrazložio teškoće povezane s čekanjem na nabavku cjepiva protiv COVID-a putem COVAX mehanizma te dodao kako je dogovorena cijena cjepiva Sputnik 14,31 eura po dozi.

Zastupnicima se na ovoj sjednici obratio i federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, rekavši kako  su sadašnje mjere na suzbijanju zaraze koronavirusom na snazi već četiri mjeseca u kontinuitetu u Federaciji BiH, a da je pitanje koliko su ih neki subjekti u međuvremenu poštivali, te kako je neophodno i dalje ih ostaviti na snazi i dosljedno ih se pridržavati.

Ministar zdravstva, kao i predstavnici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, koji su se također obratili u dosadašnjem dijelu izvanredne sjednice Zastupničkog doma, podsjetili su da su u međuvremenu županijske razine u FBiH dobile ovlasti da mogu uvoditi i resktriktivnije mjere, shodno epidemiološkom stanju u njihovim sredinama.

Svi govornici su potvrdili kako je trenutno najgore epidemiološko stanje u SŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?