žepče

Nova školska zgrada u Papratnici

21.10.2016.
u 09:00

Pedesetak mališana, uzrasta od prvoga do petog razreda, sa svojim učiteljicama čekalo je da općinski načelnik Mato Zovko u pratnji ravnatelja Osnovne škole “Žepče” Borisa Sovića i predsjednika Mjesne zajednice Papratnica Vlade Penave presječe vrpcu i svečano proglasi školu otvorenom. Radi se o novoj školskoj zgradi područne škole u Papratnici koja pripada matičnoj Osnovnoj školi “Žepče”.

Svjetski standardi

Općinski načelnik Mato Zovko nije krio svoje uzbuđenje dok je obilazio učionice i zbornicu za nastavnike. Kako je kazao, ovo je za njega poseban dan.

- Kao bivši učenik koji je pogađao područnu osnovnu školu u Papratnici, i kao mještanin MZ Papratnica, otvaram objekt koji je izgrađen po svjetskim standardima za nepunih godinu dana. Sretan sam što će moji sumještani imati mjesto na kojem će se osjećati ugodno i gdje će im školski dani biti ljepši i ugodniji za rad, naglasio je načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Novi školski objekt ima četiri učionice, zbornicu za nastavnike, a u potkrovlju zgrade uređene su prostorije koje će se koristiti za potrebe mjesne zajednice. Nedostaje fasada koja bi mogla biti postavljena iduće godine, a u međuvremenu bit će pripremljeni projekti i projektna dokumentacija za završno uređenje područne škole. U tijeku je završetak radova na ugradnji grijanja i čeka se isporuka peleta. Prema projektu, predviđena je i gradnja sportske dvorane koju bi koristili učenici i služila bi za rekreaciju lokalnog stanovništva.

Pomoć Hrvatske

S obzirom na prioritete, projekt školske dvorane ostat će i dalje na čekanju za realizaciju u dugoročnom planu Općine Žepče. Za sada djeca i mještani imaju na raspolaganju nov i moderno uređen sportski poligon. Ukupna vrijednost projekta izgradnje nove školske zgrade je 195.000 maraka, a sredstva su osigurana iz proračuna Hrvatske u iznosu od 500.000 kuna, odnosno 127 tisuća maraka, i proračuna Općine Žepče u iznosu 70.000 KM. Učenici su priredili kratki zabavni program u znak zahvale za pruženu pomoć, a općinski načelnik im je darovao nogometnu loptu i zamolio ih da budu uzorni učenici i da čuvaju svoju školu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije